zaterdag 20 april 2013

Stadsbestuur beslist pas in juni over Oude Briel

BAASRODE - Het schepencollege van Dendermonde weet pas in juni of het zich achter de plannen voor een bedrijventerrein op de Briel kan scharen.

‘Wij wachten op de resultaten van het mobiliteitseffectenrapport. Die kennen we in juni', antwoordt
burgemeester Piet Buyse (CD&V) op een vraag van N-VA-gemeenteraadslid Bart Nobels. Die wil weten of de burgemeester zich niet vergaloppeerde toen hij bij de opening van het heraangelegde Dorpsplein van Baasrode zei dat het watergebonden bedrijventerrein er zou komen.


N-VA'ers Bart Nobels en Bart Claes maken zich zorgen over de Oude Briel.

 Er is al veel te doen geweest rond de plannen om aan de Oude Briel kaaien te bouwen en er grote rivierschepen te laden en te lossen. Iedereen is het er nu over eens dat zo'n terrein er alleen maar kan komen als de mobiliteitsproblemen opgelost geraken. ‘Er is gewoon geen ruimte voor de aanleg van een parallelweg van de gewestweg Provinciale Baan en Mandekensstraat. Dat wil zeggen dat er geen mogelijkheid is om de mobiliteit van en naar de Oude Briel te verbeteren en dat is een voorwaarde die wij stellen. De grote laad- en loskade kan er niet komen zolang de ontsluiting er niet is', aldus Bart Van Malderen in september 2012, toen hij nog schepen was.

Bart Nobels en Bart Claes, gemeenteraadsleden voor N-VA en Baasrodenaars, schrokken zich een hoedje toen ze burgemeester Buyse bij de inhuldiging van het Dorpsplein van Baasrode hoorden zeggen dat het watergebonden bedrijventerrein op de Oude Briel er komt. Buyse stelt dat zijn toespraak in Baasrode moet gezien worden in het licht van het belang dat de Schelde altijd voor Baasrode gehad heeft. ‘Het was niet mijn bedoeling vooruit te lopen op de resultaten van het mobiliteitseffectenrapport.'

Nieuwsblad - 19 april 2013 - regio Dendermonde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten