donderdag 22 mei 2014

"Stad houdt plannen Dorpsplein achter"

N-VA dient klacht in tegen het schepencollege van sociale bouwmaatschappij Volkswelzijn omdat die de plannen voor de heraanleg van het Dorpsplein van Oudegem zou achterhouden tot na de verkiezingen. "Het aantal parkeerplaatsen halveert en een derde van het plein wordt volgebouwd", verklapt N-VA.

Sociale bouwmaatschappij Volkswelzijn wilde aanvankelijk op het Dorpsplein bejaardenwoningen bouwen maar de Oudegemnaren protesteerden heftig. De plannen werden opgeborgen om een alternatief op te maken.

Ondertussen zouden die nieuwe plannen klaar zijn. Oppositiepartij N-VA vroeg er al verschillende keren naar op commissies en tijdens gemeenteraden, maar zonder resultaat. "De plannen voor het Dorpsplein zijn al maanden klaar, maar zullen pas na de verkiezingen bekendgemaakt worden", zegt Walter Deygers. "Dat getuigt van gebrek aan openheid en angst voor de kiezer. We konden de hand leggen op de plannen en maken ze zelf bekend."


"Het aantal parkeerplaatsen op het Dorpsplein wordt gehalveerd", vult Tomas Roggeman aan. "En ongeveer een derde van de oppervlakte van het plein zal volgebouwd worden. Het gebouw dat op het Dorpsplein moet komen, is ongeveer even groot als de kerk en de sacristie samen, zo'n zeven are."

Omdat volgens N-VA het schepencollege onwettig handelt door "niet voldoende te communiceren" dient het nu klacht in bij de gouverneur van Oost-Vlaanderen. "Electorale zorgen zijn blijkbaar belangrijker dan het toepassen van de wet", klinkt het.

"N-VA speelt dit dossier zelf electoraal door nu zo uit te pakken", kaatst schepen van Ruimtelijke Ordening Niels Tas (sp.a) de bal terug. "We maken de plannen niet bekend omdat dit nog geen officiƫle documenten zijn. Ze kunnen nog bijgestuurd worden. Er is alleen nog maar een definitieve beslissing genomen over de communicatieronde die start op 17 en 19 juni. Niet de week na de verkiezingen dus. Dan zal het voorontwerp voorgesteld

worden en zal dat in alle openheid met de bevolking besproken worden." Tas geeft mee dat de stad volledig haar medewerking aan de provinciediensten zal verlenen om de klacht van N-VA te behandelen.

NELE DOOMS  - Het Laatste Nieuws - 22 mei 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten