woensdag 25 maart 2015

Abdijschool wordt verkocht op internationale vastgoedbeurs

Het gebouw van de vroegere Abdijschool aan de Oude vest wordt verkocht via een internationale vastgoedbeurs in Cannes. Daarmee zet de provincie Oost-Vlaanderen een concrete stap richting verkoop van de site. Ten laatste in 2016 wil de provincie het gebouw en bijhorend terrein verkocht hebben.

Oppositiepartij N-VA dringt er bij het stadsbestuur op aan om een visie te ontwikkelen rond de site. "Die ligt pal in ons kernwinkelhart en biedt de kans om meer tewerkstelling te creëren in het centrum", zegt Annemie Demuyt, provincieraadslid voor N-VA. "Bovendien is er vraag naar meer parkeergelegenheid en commerciële activiteiten." Op dit ogenblik is de site ingekleurd als gemeenschapsvoorziening.

"Het is onbegrijpelijk dat het stadsbestuur geen visie heeft voor een locatie die tal van mogelijkheden biedt", zegt gemeenteraadslid Hilde Raman (N-VA). "Uiteraard zullen privépartners de site kopen, maar we kunnen wel nadenken over de beste bestemming voor de abdijschool. We opteren sowieso voor een project dat tewerkstelling waarborgt." (DND)

Het Laatste Nieuws Regio Dendermonde - 25 maart 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten